Spreekuur voordekunst

De Kunstraad Groningen is sinds 2012 partner van voordekunst: het platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Een positieve beweging die erop gericht is om culturele projecten te realiseren. Mogelijk gemaakt door de mensen waar het uiteindelijk voor bedoeld is, het publiek of nog beter: de ‘crowd’.

Voordekunst geeft advies, begeleidt crowdfundingscampagnes en helpt zo de doelen van kunstenaars én de creatieve sector te bereiken. Donateurs kunnen via de website direct en gemakkelijk bijdragen aan het project van hun keuze. Met kleine en grote donaties van particulieren en bedrijven zijn via voordekunst al meer dan 2000 projecten succesvol gefinancierd. Er is een speciale Groningse pagina waar projecten uit Groningen op kunnen worden geplaatst: www.voordekunst.nl/groningen.

Twee keer in het jaar organiseert voordekunst een spreekuur crowdfunding in samenwerking met de Kunstraad Groningen. Bent u woonachtig of actief in de provincie Groningen, heeft u een concreet idee waarvoor u wilt crowdfunden en wilt u hierover van gedachten wisselen met een medewerker van voordekunst? Dan kunt u zich aanmelden voor het spreekuur. Het betreft een één op één gesprek van een half uur. Daarnaast wordt er twee keer in het jaar een workshop Kickoff Crowdfunding in Groningen georganiseerd. Tijdens de workshop krijgt u persoonlijke begeleiding bij het opstarten van het project om uw campagne met een voorsprong te beginnen. Verder krijgt u alle tips, wordt er gekeken naar best practices en kunt u samen met voordekunst werken aan de opzet van uw eigen crowdfundingsproject. Binnen anderhalf uur weet u precies wat u te doen staat en kunt u van start met het voorbereiden van uw campagne.

Op vrijdag 14 april a.s. is voordekunst weer in Groningen voor een kickoff crowdfunding. Klik hier voor meer informatie en tickets.