ACTUEEL
Incidentenbudget en plusregeling 3e ronde 2019 - 11-07-'19
Klik hier voor het overzicht van de toekenningen Incidentenbudget en Plusregeling 3e ronde 2019


Uitnodiging spreekuur Noordelijke Cultuurlening - 23-04-'19

Op dinsdag 14 mei a.s. tussen 9:00 en 12:00 uur zal Katja Draper, adviseur Creatieve Industrie bij K&C, een spreekuur houden bij de Kunstraad Groningen over de Noordelijke Cultuurlening. Tijdens dit spreekuur kun je informatie en advies krijgen over deze lening. Een afspraak duurt een half uur.

We the North, cultureel samenwerkingsverband in Noord Nederland, heeft K&C gevraagd cultuurleningen te verstrekken aan creatieve ondernemers. Ben je bijvoorbeeld een kunstenaar, een theatermaker of een musicus of een culturele instelling en wil je je dromen waar maken? Dan kan deze lening daar wellicht aan bijdragen. De lening kan ingezet worden als duurzame investering in jouw beroepspraktijk, bijvoorbeeld voor aanschaffen apparatuur of opzetten nieuwe huisstijl, maar ook als voorfinanciering. Wanneer je hier gebruik van maakt wordt er een training- en begeleidingsprogramma aangeboden om je ondernemerschapsvaardigheden te versterken en je te begeleiden bij je aanvraag.

Wil je graag een afspraak tijdens het spreekuur? Mail dan naar Katja Draper, adviseur Creatieve Industrie: katja@kunstencultuur.nl. Zie ook de site van K&C: https://www.kunstencultuur.nl/kunstbeoefening/noordelijke-cultuurlening.


NIEUWSBRIEF - 04-'19
Klik hier voor de nieuwsbrief april 2019 (opent in nieuwe pagina)


Incidentenbudget en plusregeling 2e ronde 2019 - 10-04-'19
Klik hier voor het overzicht van de toekenningen Incidentenbudget en Plusregeling 2e ronde 2019


PERSBERICHT - 1e subsidieronde 2019 Incidentenbudget - 08-03-'19
Flinke prioriteringsslag nodig bij verdeling subsidiebudget
Voor de eerste subsidieronde van 2019 van het Incidentenbudget, het subsidiebudget voor professionele kunsten in de stad en de provincie Groningen, zijn 34 subsidieaanvragen ingediend. In totaal werd een subsidiebedrag van bijna € 300.000 aangevraagd. Om binnen het beschikbare rondebudget van € 128.000 te blijven heeft de Kunstraad positief beoordeelde aanvragen moeten afwijzen wegens onvoldoende budget en heeft ze op alle toekenningen 25% moeten korten.
Klik hier voor het persbericht (pdf).


Oriëntatiegesprekken Cultuur+Ondernemen - 07-03-'19
Cultuur+Ondernemen komt op verzoek van de Kunstraad Groningen met veel plezier naar Groningen om oriëntatiegesprekken te voeren op donderdag 28 maart 2019. In een oriëntatiegesprek bespreek je bijvoorbeeld waar je als organisatie of zelfstandig werkend kunstenaar staat en waar je naar toe wilt.

Directeur Ebrien den Engelsman van de Kunstraad Groningen: “We vinden de verbinding tussen het culturele veld en partijen met kennis belangrijk. Dit is een service naar de Groningse kunstenaars, een goede kans voor cultureel ondernemers om hun vragen gericht te bespreken. Zit je op het goede spoor? Denk je over een nieuwe impulsen? Zo’n gesprek kan je helpen jezelf verder te ontwikkelen. Mensen die ik spreek over het Oriëntatiegesprek zijn enthousiast en vinden het een waardevolle toevoeging.”

Mogelijke onderwerpen waarover je met C+O kunt sparren zijn o.a.:
- Financiering / de Noordelijke Cultuurlening
- Marktontwikkeling
- Bestuur en toezicht / Governance
- Ontwikkeling van je loopbaan en ondernemerschapscompetenties

In een kosteloos oriëntatiegesprek bespreken ze je vraag, je wens of je probleem en analyseren ze samen met je wat de beste vervolgstap voor jou of je organisatie is. Na je aanmelding neemt Cultuur+Ondernemen contact met je op om het gesprek in te plannen. Op basis van je vraag bepalen ze welke adviseur of adviseurs het best aan kunnen sluiten bij de afspraak. De gesprekken vinden plaats op het kantoor van Kunstraad Groningen, Sint Jansstraat 2g.

Klik hier voor het aanmeldformulier.

Cultuur+Ondernemen is de ingang naar kennis en ondernemerschap in de cultuur. Ze zijn er voor culturele organisaties, zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven die verder willen, financieel maar ook inhoudelijk. Ze werken daarom niet alleen samen met de makers en aanbieders maar ook met overheden, fondsen, bedrijven en particulieren.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een oriëntatiegesprek maar geen mogelijkheid hebben om op 28 maart in Groningen af te spreken, je kunt altijd een afspraak inplannen op hun kantoor in Amsterdam.


Groningen zet in op cultuur - 06-03-'19
Onlangs presenteerde het nieuwe college in Groningen zijn coalitieakkoord en de provinciale staten zijn Startnotitie cultuur voor de periode 2021-2024.
Het is verheugend dat gemeente en provincie cultuur van grote waarde vinden voor Groningen. Cultuur levert immers een belangrijke bijdrage aan een leefbare en aantrekkelijke stad en provincie. Nu de ambities de komende maanden verder vorm krijgen in beleidskaders en begrotingen wil de Kunstraad Groningen de gemeente en de provincie Groningen graag enkele aandachtspunten meegeven.

Klik hier voor de brief (PDF).Incidentenbudget en plusregeling 1e ronde 2019 - 05-02-'19
Klik hier voor het overzicht van de toekenningen Incidentenbudget en Plusregeling 1e ronde 2019

Advies talentontwikkelingsinitiatieven - 01-02-'19
De gemeente gaf in 2017 en 2018 financiële ondersteuning voor de opstart en huisvesting van drie initiatieven van jonge talenten: Teddy´s Last Ride, Zuhause en Het Resort. Jaarlijks evalueert de gemeente de ontwikkelingen en bepaalt of ze opnieuw voor ondersteuning in aanmerking komen.

Klik hier voor de samenvatting van de rapportage.
De volledige rapportage kan bij de Kunstraad opgevraagd worden.


VERLENGING INDIENINGSTERMIJN

De indieningstermijn voor subsidieaanvragen van organisaties voor de ouderenparticipatieregeling Pronkjewail is verlengd tot 15 juni a.s. om 17:00 uur. Instellingen hebben hierdoor meer tijd gekregen voor het indienen van aanvragen.

Klik hier voor meer informatie


Sluit venster