ACTUEEL
NIEUWSBRIEF - 02-'17
Klik hier voor de nieuwsbrief februari 2017 (opent in nieuwe pagina)


PERSBERICHT - 12-02-'17

Kunstraad enthousiast over Johan Kolsteeg als nieuw bestuurslid

Met ingang van 30 januari 2017 maakt Johan Kolsteeg deel uit van het bestuur van de Kunstraad Groningen. Johan Kolsteeg werkt als universitair docent Cultureel Ondernemerschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarvoor was hij lector en onderzoekscoördinator Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Johan Kolsteeg heeft muziekwetenschap gestudeerd en is gepromoveerd op onderzoek naar ´Strategy formation in cultural and creative organisations´. Daarnaast is hij ook actief als bestuurs- en commissielid in de culturele sector. Zo was hij betrokken bij de Amsterdamse Kunstraad, de Stichting Gaudeamus en het Nederlands Kamerkoor.

Naast Johan Kolsteeg bestaat het bestuur uit Hans van Maanen (voorzitter), Jaap Bos (penningmeester), Myriam Jansen en Hanka Otte. Rika Pot neemt op 1 maart a.s. afscheid van het bestuur vanwege het verstrijken van haar zittingstermijn. De eind 2016 gestarte werving van de nieuwe voorzitter van de Kunstraad loopt nog.

Het bestuur zal zich de komende tijd buigen over actuele thema´s als de Noordelijke samenwerking en de discussie over het landelijke cultuurbestel.


Toekenningen Incidentenbudget 1e ronde 2017 - 26-01-'17
Klik hier voor het overzicht van de toekenningen Incidentenbudget 1e ronde 2017


Videoverslag Raad voor Cultuur bij de Kunstraad Groningen - 20-01-'17
De Raad voor Cultuur is er voor heel Nederland. We werken en adviseren vaak vanuit onze standplaats Den Haag, maar trekken ook regelmatig door stad en land. Daar leggen we ons oor te luisteren, voeren debatten en bezoeken culturele instellingen.

Vrijdag 13 januari 2017, tijdens Eurosonic Noorderslag, verbleef de raad een aantal dagen in de stad Groningen, en is met een aantal belangstellenden in gesprek gegaan. Hiervan is een videoverslag gemaakt.
Jaarverslag Kunstraad Groningen 2015 - 09-06-'16
Klik hier voor het jaarverslag van de Kunstraad Groningen 2015 (pdf)


Adviesrapport cultuurnota's 2017-2020 - 26-05-'16
Advies over de aanvragen van de culturele instellingen in de gemeente en provincie Groningen in het kader van de gemeentelijke en provinciale cultuurnota´s 2017-2020

Klik hier voor het adviesrapport (pdf)


NIEUW SPREEKUUR KUNSTRAAD GRONINGEN

Maandelijks spreekuur voor aanvragers die nog niet eerder in aanraking zijn geweest met de Kunstraad Groningen en informatie willen over subsidiemogelijkheden of een projectidee willen bespreken.

Klik hier voor meer informatie


Sluit venster